خرافات تقریبا در بیشتر کشورهای دنیا وجود دارد اما این باورهای غلط از فرهنگی به فرهنگی دیگر با هم متفاوت است. مثلا در کشور پرتغال، بیشتر مردم معتقدند که بهعقب راه رفتن بدشانسی می آورد. یا مردم اسپانیا بر اساس یک سنت و باور قدیمی، نیمه شب جشن سال نو ۱۲ حبه انگور را به نیت خوش شانسی در ۱۲ ماه سال جدید میل می کنند.
یکی از خرافه های کشور هند این است که می گویند اگر در شب ناخن های خود را بگیرید، اصلا خوب نیست و بد شانسی می آورد. همچنین هندی ها معتقدند در روز شنبه نباید موهای سر را کوتاه کرد.
جالب است که در ایران نیز این اعتقادات وجود دارد و فقط به جای شنبه، برخی اعتقاد دارند که در روز جمعه نباید موها را کوتاه کرد زیرا موجب توقف رشد آن می شود و در عوض بهتر است در روز چهارشنبه این کار را انجام داد.
توضیحی که اکنون برای باور نادرست ناخن گرفتن ارائه می دهند این است که در گذشته، چون بسیاری از خانه ها نور و روشنایی نداشته اند، به مردم گفته می شد که از ابزار و اشیاء تیز استفاده نکنند زیرا ممکن است به بدن خود آسیب برسانند.
روس ها اعتقاد دارند که اگر بطری های خالی را روی زمین بگذارید، خوش شانسی می آورد. این باور از افسانه ای مربوط به سربازان روسیه در قرن ۱۹ میلادی گرفته شده است.
به گزارش مسکو تایمز، هنگامی که سربازان روس در شهر پاریس بودند، می توانستند با مخفی کردن بطری های نوشیدنی خود بر روی زمین، در هزینه هایشان صرفهجویی کنند زیرا فقط هزینه بطری هایی را پرداخت می کردند که روز میز بر جا مانده بود.
آمریکایی ها برای رفع بد یمنی روی چوب می زنند و اصطلاح «بزنم به تخته» را به زبان می آورند. این باور در واقع از اروپا به دیگر کشورهای جهان ورود کرده است. گفته می شود که در قرون وسطی، بسیاری از کلیساها ادعا می کردند که تکه ای از صلیب حضرت مسیح (ع) را دارند و معتقد بودند که زدن به روی چوب آن خوش شانسی می آورد.
این باور را ما هم در ایران داریم. وقتی می خواهیم به اصطلاح کسی چشم نخورد و از چشم زخم حسودان در امان باشد، حتما برایش روی تخته می زنیم.